Les forces del Desordre.

 Preview

Ahir, aquí al Passeig de Ronda de Lleida, davant de casa, van atropellar o fer caure un adolescent en creuar el carrer. El nano estava conscient i, el que semblaven els seus pares i el seu germà petit, estaven força tranquils. Poca cosa, suposo. Se'l van endur en una ambulància, en llitera i amb "collarín". El cas és que per aquest incident van mobilitzar-se dos cotxes dels mossos d'esquadra, dues motos, una furgoneta i un cotxe de la urbana i dues ambulàncies enormes. No estic exagerant, la cosa va anar així.

I jo em pregunto: com és que, cada cop més, camino amb por per certs carrers de la meva ciutat? Com és que en referència a determinades invasions (sí, sí, he escrit invasions) de zones de la nostra ciutat de sempre, es diu allò de: "ui, aquí ja no hi tenen res a fer els mossos, això ja és seu, no s'atreveixen a entrar-hi"? Com és que només faig que ensopegar-me amb ventes ambulants i il·legals? amb camells, amb ionquis que desmereixen els locals, amb baralles, amb gent alcoholitzada que agafa el cotxe, amb bandes, amb Latin Kings, amb prostitució, bandalisme, incivisme, destroces, robatoris, assassinats…  (últimament, si esteu al corrent de les notícies sagnants de l'últim any, Lleida sembla Chicago)

On són, llavors, les forces de l'ordre que es mobilitzen en massa per una atropellament sense majors conseqüències que unes luxacions?? Què potser corren com gossets davant de les "feines fàcils", però a l'hora de la veritat es fan caqueta quan han de demostrar perquè nassos són l'autoritat, porten armes a sobre i cobren el que cobren? Què potser és que no els preparen adequadament? que potser és que són massa joves?? què potser és que només hi ha un 10% de vocació, un 30% de frustració, un 20% de no he servit per a res més i un 40% de ganes de sentir-se (potser per primera vegada)importants i respectats??? Treballen un dia sí un dia no, farden a la mínima de "sóc mosso" i ho fan servir per lligar i per advertir "vigila", tenen un sou superior al tio que s'ha passat mitja vida estudiant i, a l'hora de la veritat, no poden solventar una baralla entre dues persones sense demanar per radio 3 cotxes i 8 reforços. Me hi pixo.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Les forces del Desordre.

 1. Àirum diu:

  Últimament Lleida és protagonista dels programes de successos. Esteu treient quota de pantalla a les zones tradicionals com Galícia i Múrcia.

 2. fardatxo diu:

  Tiu, tu vius al c/ Passeig de Ronda? els pares del meu colega de Lleida (i ell abans de venir a viure a BCN) viuen allà. Coi, igual us coneixereu i tot.

  Precisament en una de les meues visites va ocòrrer un incident amb la policia i un cotxe que anava a la fuga des d’Andorra i que va acabar amb un policia atropellat (però viu) i una rascada al cotxe del meu colega propinat pel cotxe fugat.

 3. Garf4 diu:

  Puc pixar amb vostè? ja faré el riu al costadet però intentant remullar bé el tema.

 4. erakkia diu:

  però es que la gent que es baralla fa por home.. que poden sortir amb una navalla, una clau de judo, unes tisores o amb mal geni… que el carrer es molt perillós, pobres mossos…

Els comentaris estan tancats.