Amortitzant el patrimoni a cops d’injustícia especulativa (i l’excusa són uns ratolins amb ales..)

Aquesta setmana vaig trucar a l'Alberg de Cellers, al prepirineu després de Terradets,  per contractar una de les seves activitats. Com que estarem 9 dies en una casa de colònies del poble del costat, volíem anar en canoa fins a la famosa cova del "muricecs", a que ens hi facin una visita. 12 euros per barba, i perquè som un grup escolar. La cova, per un servidor, no és gaire famosa, mes els meus avis tenen una casa just al davant, antigament de la Renfe i que van adquirir pel fet que el meu avi havia estat ferroviari. Allí m'hi vaig passar els llargs i calurosos estius lleidatans fins als 15 anys i, cada any, anàvem a la cova un parell de vegades. Una dada curiosa és que el meu avi i altres ferroviaris de les casetes són qui van arreglar el camí, les escales i la barana per accedir-hi.

El paio, que havia passat dels meus e-mails de feia setmanes, em diu que resulta que ho tenen tot ple pel Juliol i que two stones. Jo, decebut, li vaig dir que ens intentés fer un buit i que si no podia ser, que mala sort, que ens quedaríem sense canoes i que ja aniríem a visitar la cova pel nostre compte. Ell, em va replicar que res d'això, que la cova ara està tancada i que només ells podien entrar-hi. "Com????" vaig esclamar-me!. I tot seguit em diu: "ui, i durant un mes i pico roman tancada per a que els rat-penats puguin estar tranquils, que és l'època de cria i cada cop n'hi havia menys".

[@more@]

I és clar que cada cop n'hi ha menys!! però per culpa seva, que fan dues visites al dia amb grups de 40 persones a remenarc ada racó i entaforar la llenterna en cada forat durant una hora i mitja! quina barra! i el tio m'ho diu com si es tractés d'una "putada pel negoci". I és clar, negoci, només negoci. Dubto que el consell comarcal no se n'emporti una part. I és així com hem de preservar la cova? deixant-hi entrar el mateix o nombre superior de persones, però pagant? Ara resulta que entrar en un forat a la roca que no és de ningú, una cosa que he fet sempre i en un lloc que em conec a la perfecció, ho he de pagar.

Però per a què pago? per a que cuidin i preservin la cova? no crec, els mateixos que diuen fer-ho permeten l'entrada diària a tothom qui paga. Potser pels serveis i la visita? Tampoc, accedir-hi és la mar de fàcil, les escales per arribar fins al camí estan a peu de carretera, no cal descobrir cap pont invisible com a l'Indiana Jones. I la visita? quatre monitors de Barcelona (repeteixo, de Barcelonaaa!!!!! per venir-nos als de la zona a explicar com s'ha d'entrar en un forat) joves i inexperts, que fan més d'acomodadors de cinema amb llenterna que altra cosa. Hi ha algun biòleg? algun espeleòleg professional? algun geòleg? algun estratígraf? algun mineralòleg? res de res, i us asseguro que han de repetir la mateixa història cada dia, perquè ho fan amb unes ganes.. dignes d'hostessa d'avió. Me hi pixo, i penjat cap per aball del sostre, si cal.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Amortitzant el patrimoni a cops d’injustícia especulativa (i l’excusa són uns ratolins amb ales..)

  1. banalista diu:

    Tot és a la venda, avui dia, company! Paese!

  2. ddriver diu:

    jo un any vaig fer vacances a l ariege,rosello i l aude i tambe vam visitar un munt de coves,amb aigua,sense aigua,amb estalactites,sense estalactites,imposibles d accedir,facils d accedir i a totes totes hi habia la guixeta corresponent i un guia amb molt mala llet que l hi cambiava quan s acabava el recorregut i era hora de demanar la propina

  3. ugg shoes diu:

    Amic meu, com no m’havies avisat del teu retorn? Ara intentaré posar-me al dia.

Els comentaris estan tancats.